FELHÍVÁS -

2016. május 12. csütörtök 13:14


Hazánk táji értékeinek felismertetése, megóvása, a további generációk részére történő megőrzése egyre inkább sürgető feladatunk, ezért az ilyen irányú törekvések kiemelt figyelmet érdemelnek, azok aktualitása talán sosem volt olyan jelentős, mint napjainkban.

Ezekhez a célkitűzésekhez kapcsolódóan ezúton hívjuk fel szíves figyelmét, hogy a Herman Ottó Intézet idén első ízben hirdeti meg - a Herman Ottó Hét keretében - „Az év tájértéke” cím elnyerésére szóló felhívását, amelynek célja, hogy a helyi közösségek minél jobban ismerjék meg saját táji értékeiket, valamint más települések és térségek adottságait, ezáltal hazánk táji szépségét és változatosságát. Célunk továbbá a tájértékek felmérésére, megőrzésére és fenntartható hasznosítására irányuló kezdeményezések támogatása, ezen keresztül a vidéki tájakhoz kötődő értékek népszerűsítése, ismertségük növelése.

A vetélkedőn a legtöbb pontot elért közösség tájértékeinek szélesebb körben történő megismertetése érdekében a Herman Ottó Intézet kisfilmet forgat, és a helyi közösséggel együttműködésben tájérték felmérési programot indít el.

Hazánk táji értékeinek megismertetése és megőrzése mindannyiunk érdeke és felelőssége. Reméljük, Önt és munkatársait is a vetélkedő aktív résztvevői között üdvözölhetjük!
Kérjük, amennyiben lehetősége engedi a felhívást szíveskedjen továbbítani térségi szakmai partnerei részére is.
 

Részletesebb információk, valamint a felhívás az alábbi linken érhető el:

http://www.hoi.hu/node/596157


Keresés hírek között

Projektjeink

Eseménynaptár

Galéria